Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 10. oktobar 2013. 12:05

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković učestvovaće na „Devetoj međunarodnoj konferenciji Evropskog centra za mir i razvoj (ECPD)„

Devetu međunarodnu konferenciju, koja će biti održana u Beogradu, 11. i 12. oktobra 2013. godine, u prostorijama Skupštine grada Beograda, Evropski centar za mir i razvoj (ECPD) posvetiće temi: "Novi Balkan – mir, razvoj, integracije" u okviru koje će u širem opsegu biti razmatrana pitanja mira, razvoja, međunacionalnih, međuvjerskih odnosa, kao i regionalnog i međunarodnog integrisanja.

Konferencija će biti organizovana uz podršku i saradnju Vlade Japana, a istu će otvoriti uvodnim izlaganjima Nj.E. Boutros Boutros-Ghali, raniji Generalni sekretar Ujedinjenih nacija i aktuelni predśednik Počasnog savjeta ECPD, Nj.E. prof. dr Takehiro Togo, istaknuti japanski diplomata i predśednik Akademskog savjeta ECPD, kao i Nj.E. prof. dr Erhard Busek, dugogodišnji zamjenik kancelara Austrije i raniji glavni koordinator Pakta za stabilnost za Jugoistočnu Evropu.

Na Devetoj ECPD međunarodnoj Konferenciji učestvovaće brojni istaknuti naučnici, diplomate, vjerski dostojanstvenici i teoretičari iz gotovo svih dijelova svijeta (Evrope, Amerike, Azije i Afrike).

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković, u sklopu treće sesije konferencije, imaće izlaganje na temu: „Regionalne inicijative kao put ka novoj saradnji  na Balkanu“.