Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 07. februar 2014. 13:12

Održana devetnaesta śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Odbor dao pozitivno mišljenje na predlog za imenovanje ambasadora Crne Gore u Republici Argentini

Članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore su na danas održanoj śednici razmatrali predlog da se za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Argentini na rezidentnoj osnovi sa śedištem u Buenos Ajresu, imenuje Gordan Stojović.

Kandidat za mjesto ambasadora upoznao je članove Odbora sa značajem buduće misije, izazovima i planovima svog djelovanja tokom predstojećeg mandata.

Nakon izlaganja i predstavljanja kandidata za ambasadora, poslanici su iznijeli svoja viđenja i mišljenja u odnosu na predloženog kandidata.

Članovi Odbora su nakon razgovora sa kandidatom za ambasadora, većinom glasova podržali predlog za imenovanje i dali pozitivno mišljenje, polazeći od njegovih profesionalnih, radnih i stručnih sposobnosti koje ga preporučuju za tu funkciju, o čemu će Odbor obavijestiti predśednika Crne Gore.