Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 25. februar 2014. 11:37

Održana 21. śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore  je na danas održanoj 21. śednici, usvojio Plan rada za 2014. godinu u pogledu međunarodnih aktivnosti.

Na 21. śednici Odbora, određena je delegacija koja će posjetiti Zajednicu Crnogoraca u Republici Makedoniji. Odlučeno je da delegaciju čine poslanici prof. dr Miodrag Vuković, Obrad Mišo Stanišić, Suljo Mustafić, Mićo Orlandić, mr Danko Šarančić i mr Dritan Abazović.

Odbor je donio Odluku da se formira Grupa prijateljstva sa zemljama Beneluksa (Belgija, Holandija i Luksemburg ), o čemu će biti obaviješteni Klubovi poslanika, koji će imati obavezu da službi Odbora dostave imena poslanika koji će biti članovi pomenute Grupe prijateljstva, nakon čega će Kolegijum predśednika Skupštine Crne Gore odrediti potpredśednika koji će koordinirati radom Grupe.

Na Odboru su bez primjedbi usvojeni Zapisnici sa 19. i 20. śednice Odbora.