Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 31. mart 2015. 10:28

Održana 51. śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Odbor razmatrao Prijedlog zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima

Na 51. śednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, članovi Odbora su, u okviru konstruktivne rasprave sa predstavnicima predlagača ovog Prijedloga zakona, dali veći broj sugestija u cilju poboljšanja teksta i definisanja što kvalitetnijeg Prijedloga zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima.

Odbor je konstatovao da je tekstPrijedloga zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima kvalitetan zakonski prijedlog i da postoji prostor za amandmansko djelovanje o određenim pojedinostima.

Nakon rasprave, dogovreno je da Odbor održi sjednicu, na kojoj će utvrditi tekst amandmana na Prijedlog zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima.

Śednici su prisustvovali predstavnici predlagači zakona Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija dr Igor Lukšić i direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović.