Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 29. april 2015. 22:29

Završena zvanična pośeta parlamentu Republike Češke

Sastancima sa ministrom spoljnih poslova Lubomirom Zaoralekom i zamjenikom predśednika Odbora za spoljne poslove, odbranu i bezbjednost Senata Zdenekom Brožom, završena je zvanična pośeta parlamentu Republike Češke zajedničke delegacije Odbora za spoljne poslove zemalja Jugoistočne Evrope Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Zvaničnici Republike Češke poručili su članovima delegacija da snažno podržavaju dalje približavanje naših država Evropskoj uniji i NATO-u i u tom kontekstu istakli da će se 6. i 7. maja 2015.godine održati sastanak političkih direktora ministarstava vanjskih poslova zemalja Višegradske četvorke, kako bi se razgovaralo, između ostalog, na temu proširenja NATO-a.

Takođe, članovima delegacija sugerisano je daevropske integracije značajno doprinose jačanju regionalne i prekogranične saradnje,  promociji dobrosusedskih odnosa i međusobnog poštovanja, kao preduslova za stabilnost i prosperitet, iskazavši spremnost Republike Češke da pruži podršku u svim oblastima u kojima je Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji pomoć potrebna.

Delegaciju Odbora za međunarodne odnose i iseljenike činili su poslanici prof.dr Miodrag Vuković, Žana Filipović i Milan Knežević.