Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 29. septembar 2015. 13:28

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio savjetnika u diplomatskoj misiji Republike Azerbejdžan

Sagovornici se saglasili o daljem  intenziviranju političke i ekonomske saradnje na svim nivoima

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof.dr Miodrag Vuković primio je danas savjetnika u diplomatskoj misiji Republike Azerbejdžan g-dina Seyrana Mirzazadeha.

Sastanak je protekao u konstruktivnom razgovoru, tokom kojeg je postignuta saglasnost o daljem  intenziviranju političke i ekonomske saradnje, na svim nivoima.

Predśednik Vuković istakao je da između dvije zemlje postoji uzajamno prijateljstvo i razumijevanje, kao i da se odnosi ogledaju u redovnom političkom dijalogu, kao i intenzivnim kontaktima i sadržajnom saradnjom, posebno u oblastima ekonomije, turizma i kulture.

Savjetnik u diplomatskoj misiji Republike Azerbejdžan gospodin Mirzazadah, upoznao je predśednika Vukovića o održavanju parlamentarnih izbora u Republici Azerbejdžan, koji su zakazani za 1. novembar 2015. godine, i tom prilikom izrazio želju da Skupština Crne Gore odredi svog predstavnika koji bi u ulozi posmatrača pratio ove izbore.

Na kraju sastanka sagovornici su zaključili da dosadašnji odnosi dvije zemlje predstavljaju dobru osnovu za dalje unapređenjem saradnje na svim nivoima.