Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 09. februar 2016. 08:38

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Vuković učestvovao na Konferenciji u Sofiji

“Konferencija predśednika parlamentarnih odbora za vanjske poslove država članica Savjeta Evrope“

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof.dr Miodrag Vukovic, na poziv Džeme Grozdanove (Dzhema MarinovaGrozdanova) predśednice Odbora za vanjske poslove parlamenta Republike Bugarske, učestvovao je na Konferenciji predśednika parlamentarnih odbora za vanjske poslove država članica Savjeta Evrope, koja je održana  8. februara 2016. godine u Sofiji u Bugarskoj. 

Glavna tema Konferencije, koju u okviru bugarskog predśedavanja Komitetom ministara Savjeta Evrope, organizujeOdbor za vanjske poslove parlamenta Republike Bugarske, bilaje „Demokratska sigurnost zasnovana na evropskom jedinstvu i saradnji“. 

U okviru tri sesije učesnici su razgovarali o izazovima i dilemama u vezi sa slobodom i sigurnošću u Evropi,  Šengenu i perspektivama zemalja Jugoistočne Evrope,  talasu migracija i strategiji upravljanja krizom koju taj talas izaziva, kao i o sigurnosnim izazovima migracione krize.