Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 23. jul 2013. 13:16

Održana 21. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Odbor razmatrao Izvještaj i dva predloga zakona

Na danas održanoj 21. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu izjasnio se o Izvještaju Odbora sa Predlogom zaključaka povodom razmatranja Izvještaja Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore o radu Državnog tužilaštva za 2012. godinu i Izvještaja o radu Tužilačkog savjeta za 2012. godinu i razmotrio dva predloga zakona.

Odbor je većinom glasova podržao Izvještaj Odbora sa Predlogom zaključaka povodom razmatranja Izvještaja Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore o radu Državnog tužilaštva za 2012. godinu i Izvještaj o radu Tužilačkog savjeta za 2012. godinu kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, koji je Skupštini Crne Gore podnijela Vlada Crne Gore.

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim nagradama, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Emilo Labudović nije dobio potrebnu većinu.

Izjašnjavanje o amandmanima (9) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika odgođeno je za narednu sjednicu Odbora.