Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 23. oktobar 2013. 17:07

Održana 28. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Na danas održanoj 28. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je dva Predloga zakona i amandmane (20) na Predlog zakona o komunalnoj policiji.

Odbor je većinom glasova podržaoPredlog zakona o izmjeni Zakona o Ustavnom sudu Crne Gore, kao i Predlog zakona o izmjeni Zakona o Sudskom savjetu, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici: Srđan Milić, Borislav Banović, Mladen Bojanić i Ljerka Dragićević.

Na Predlog zakona o komunalnoj policiji razmotreno je 20 amandmana.

Odbor je jednoglasno podržao amandmane 3 i 4 poslanika Slavena Radunovića, amandmane 5 i 6, kao i preformulisane amandmane 1, 2 i 4 (stav 2) poslanika Azre Jasavić, Srđana Perića i Gorana Tuponje.

Odbor je većinom glasova podržao preformulisani amandman 2 poslanika Zorana Vukčevića, Žane Filipović i Zorice Kovačević, amandmane 2 Odbora, amandman 1 poslanika SDP-a, kao i 2 amandmana poslanika SNP-a.

Odbor većnom glasova nije podržao amandmane 1 i 2 poslanika Slavena Radunovića, amandman 1 poslanika Zorana Vukčevića, Žane Filipović i Zorice Kovačević, kao ni amandman 2 poslanika Azre Jasavić, Srđana Perića i Mladena Bojanića.

Poslanici Azra Jasavić, Srđan Perić i Goran Tuponja, odustali su od amandmana 3, a poslanici Azra Jasavić, Srđan Perić i Mladen Bojanić od amandmana 1.

Odbor će na nastavku 28. śednice, koja je zakazana za śutra u 10 sati, razmotriti preostale amandmane (22) na Predlog zakona o komunalnoj policiji.