Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 11. novembar 2013. 17:42

Prva zajednička śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Održano kontrolno saslušanje na temu „Analiza funkcionisanja lokalnih samouprava“

Na današnjoj prvoj zajedničkoj śednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, realizovano je kontrolno saslušanje mr Raška Konjevića, ministra unutrašnjih poslova i dr Radoja Žugića, ministra finansija na temu: „Analiza funkcionisanja lokalnih samouprava“.

Cilj kontrolnog saslušanja bio je analiziranje funkcionisanja lokalne samouprave i sagledavanje primjene zakonske regulative iz ove oblasti, kao i definisanje problema koji bi se korigovali predstojećim izmjenama normativnih akata, između ostalih Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je u pripremi.

Resorni ministri su svaki iz svoje nadležnosti, odgovarali na sveobuhvatna pitanja poslanika dva odbora. Nakon konstruktivne rasprave, odlučeno je da po dva poslanika iz oba odbora, u saradnji sa Službom, pripreme izvještaj sa predlogom zaključaka, koji će biti upućeni Skupštini na razmatranje.