Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 23. decembar 2013. 20:55

Održan drugi nastavak 37. śednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Na nastavljenoj 37. śednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, koja je održana u popodnevnim časovima, Odbor se izjasnio o kandidatima za izbor četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika

Nakon izjašnjavanja, Odbor je utvrdio četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika i predložio ih Skupštini na dalju proceduru.

Shodno članu 40 i članu 69 stav 1 i 2 predśednik Odbora je predložio da se Predlog za izbor Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore, koji je podnio Tužilački savjet, stavi na izjašnjavanje. Većina članova Odbora odlučila je da se o ovom Predlogu ne treba izjašnjavati.  

U drugom krugu glasanja, Odbor se izjasnio o tri kandidata za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.