Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 27. decembar 2014. 17:59

Održana 75. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno 25 amandmana

Na danas održanoj 75. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu je razmotrio 25 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima.

Vlada Crne Gore, kao predlagač zakona, podnijela je devet amandmana, koji su postali sastavni dio teksta Predloga zakona. Predstavnik predlagača prihvatio je Amandman poslanika Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića.

Odbor je većinom glasova podržao amandmane 1, 2 i 7 poslanika: Milana Kneževića, Vladislava Bojovića i Predraga Bulatovića; Amandman 1 poslanika: Azre Jasavić, Darka Pajovića, Gorana Tuponje i Srđana Perića, kao i amandmane 1 i 4 poslanice Snežane Jonice.

Amandmani 3, 4, 5 i 6 poslanika: Milana Kneževića, Vladislava Bojovića i Predraga Bulatovića i amandmani 2 i 3 poslanice Snežane Jonice nijesu dobili potrebnu većinu.

Poslanici Emilo Labudović i Veljko Vasiljević i poslanici Radovan Obradović i Marta Šćepanović odustali su od podnešenih amandmana.