Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 09. februar 2015. 14:31

Održani nastavci 76. i 77. śednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Podržana četiri predloga zakona

Na danas održanim nastavcima 76. i 77. śednice, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu je većinom glasova podržao: Predlog zakona o sudovima, Predlog zakona o Sudskom savjetu i pravima i dužnostima sudija, Predlog zakona o Ustavnom sudu Crne Gore i Predlog zakona o Državnom tužilaštvu.

Na Predlog zakona o sudovima Odbor je odlučio da podnese 4 amandmana, koji su postali sastavni dio Predloga zakona. Takođe, povodom Predloga zakona o Sudskom savjetu i pravima i dužnostima sudija Odbor je podnio 15 amandmana,koji su postali sastavni dio Predloga zakona.

Na Predlog zakona o Ustavnom sudu Crne Gore Odbor je podnio 4 amandmana, koji su takođe postali sastavni dio Predloga zakona.

Kada je u pitanju Predlog zakona o Državnom tužilaštvu, odbor je podnio 20 amandmanakoji su postali sastavni dio Predloga zakona.

Izjašnjavanje o Predlogu zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu odgođeno je za neku od narednih śednica.