Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 31. mart 2015. 10:27

Održana 85. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreni amandmani na tri Predloga zakona i usvojen Godišnji izvještaj o radu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu za 2014. godinu.

Na danas održanoj 85. śednici Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je tri amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, koje su podnijeli poslanici Danijela Marković i mr Aleksandar Damjanović. Predloženi amandmani nijesu dobili potrebnu većinu.

Odbor je jednoglasno podržao amandman 1 na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku, koji su podnijeli poslanici Draginja Vuksanović, Izet Bralić i Džavid Šabović, dok amandman 2 nije dobio potrebnu većinu.

Amandmani (10) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, koje je podnijela poslanica Snežana Jonica nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru, dok amandman 1 poslanice Azre Jasavić nije razmotren iz razloga odsustva podnosioca amandmana.

Odbor je, takođe, jednoglasno podržao Godišnji izvještaj o radu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu za 2014. godinu.

U okviru tekućih pitanja, Odbor se saglasio sa odlukom Odbora za antikorupciju kojom se predlaže održavanje zajedničke sjednice, odnosno, konsultativnog saslušanja na temu primjene člana 20 Konvencije UN protiv korupcije o uvođenju novog krivičnog djela „nezakonito bogaćenje javnih funkcionera“. Termin održavanja śednice biće dogovoren naknadno, nakon dobijanja tražene informacije od strane nadležnih organa.