Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 31. jul 2015. 12:19

Održana 100. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno 13 amandmana i Predlog odluke

Na danas održanoj 100. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je 8 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru. Potrebnu većinu dobili su: Amandman 2 poslanika Rešada Sijarića; Amandman (1) poslanika Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića i Amandman 4 poslanice Snežane Jonice. Amandman 1 poslanika Rešada Sijarića nije dobio potrebnu većinu, kao ni  Amandmani 1, 2, 3 i 5 poslanice Snežane Jonice.

Odbor se nije izjasnio o Amandmanu (1) poslanice Ljerke Dragičević i Amandmanu (1) poslanika Ginci Nimanbegua iz razloga odsustva podnosilaca amandmana.

Odbor je, takođe razmotrio i 3 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku. Amandmani (3) poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića nijesu dobili potrebnu većinu. Odbor se nije izjasnio o Amandmanu (1) poslanika Nevena Gošovića i Amandmanu (1) poslanika Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića iz razloga odsustva podnosioca amandmana.

Na današnjoj śednici, Odbor je razmotrio i Predlog odluke o obrazovanju odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, koji je Skupštini Crne Gore podnijela poslanica Draginja Vuksanović, kao i Amandmane (2) poslanika Milutina Đukanovića i Emila Labudovića na Predlog odluke.

Nakon izjašnjavanja, Odbor je jednoglasno podržao podneseni Predlog odluke, dok Amandmani (2) poslanika Milutina Đukanovića i Emila Labudovića nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru.