Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 16. septembar 2015. 14:45

Članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu pośetili Vrhovno državno tužilaštvo

Članovi skupštinskog Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu razgovarali su u prostorijama Tužilaštva sa Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stanković, Glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem i rukovodiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Vesnom Jovićević.

Poslanici su obišli zgradu u kojoj su smješteni Vrhovno državno tužilaštvo, Specijalno državno tužilaštvo i Više državno tužilaštvo u Podgorici i tom prilikom se upoznali sa uslovima rada u kojima rade državni tužioci.

Vrhovni državni tužilac istakao je da kod saradnika insistira na tome da uslovi ne smiju uticati na rezultate rada, ali je istovremeno napomenuo da bi se mnogo više moglo postići u adekvatnijem ambijentu. Prostorni kapaciteti nijesu dovoljni ni za trenutno zaposlene, a problem će postati izraženiji ukoliko se realizuju planovi o kadrovskom jačanju institucije, poručio je Stanković.Tužioci su upoznali poslanike sa problemima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu, što bi, kako je ocijenjeno, moglo da dovede i do osipanja kadra.

Predśednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Rifat Rastoder poručio je da će zajedno sa ostalim članovima Odbora pomoći da se važnoj instituciji, kao što je Tužilaštvo, obezbjede uslovi koji bi omogućili nesmetano funkcionisanje. Aktivnosti Tužilaštva ohrabruju i pokazuju da tužioci imaju namjeru ozbiljno da rade i ostvare značajne rezultate. U tom smislu, neophodno je riješiti i nagomilane probleme iz prethodnog perioda i poboljšati trenutnu situaciju u čemu ce Državno tužilaštvo imati punu podršku svih članova Odbora, poručili su poslanici tokom sastanka.

Ispred Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Tužilaštvo su pośetili predśednik Odbora, Rifat Rastoder, Snežana Jonica, zamjenica predśednika Odbora, kao i poslanici Husnija Šabović, Veljko Vasiljević i Azra Jasavić.