Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 10. februar 2016. 15:05

Održane 111. i 112. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Održano kontrolo saslušanje i utvrđena lista kandidata koji su se prijavili na javni poziv za izbor dva člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika  

Na danas održanoj 111. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu realizovao je kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića; Glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića i ministra pravde, Zorana Pažina, na temu: „Dosadašnja primjena u praksi i efekti novih instituta iz ZKP-a (sporazum o priznanju krivice, svjedok saradnik i dr.) njihovi dometi i ograničenja, kao i primjena Zakona o specijalnom tužilaštvu - efekti i problemi, s posebnim osvrtom na model izbora šefa specijalnog istražnog tima“.

Kontrolno saslušanje je organizovano u cilju pribavljanja informacija i stručnih mišljenja povodom zakonskih rješenja koja se odnose na institut sporazuma o priznanju krivice i institut svjedoka saradnika kao i na norme Zakona o specijalnom tužilaštvu vezano za izbor šefa specijalnog istražnog tima.

Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac, Milivoje Katnić, Glavni specijalni tužilac i Zoran Pažin, ministar pravde, sveobuhvatno su odgovarali na pitanja poslanika, članova Odbora. Nakon konstruktivne rasprave odlučeno je da se pripremi izvještaj sa predlogom zaključaka. 

Odbor je nakon 111. održao 112. śednicu na kojoj je utvrdio listu kandidata koji su se prijavili na javni poziv za izbor dva člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika.

pdfLista kandidata koji su se prijavili na javni poziv za izbor dva člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika