Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 15. februar 2016. 14:36

Održana 113. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Na danas održanoj 113. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je i većinom glasova podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima.

Odbor je, kao zainteresovani, razmotrio Predlog zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, u dijelu koji se odnosi na primjedbe i mišljenja koje su uputili: Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Udruženje sudija Crne Gore, Sindikalna organizacija državnih tužilaštava Crne Gore, savjetnici Višeg i Osnovnog suda u Bijelom Polju, Vrhovno državno tužilaštvo, Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama i sekretari sudova: Apelacionog, Upravnog i Privrednog suda Crne Gore, Višeg suda u Podgorici i Bijelom Polju i osnovnih sudova u Podgorici, Kotoru, Baru, Bijelom Polju, Beranama i Nikšiću.

Nakon što se upoznao sa dostavljenim primjedbama, sugestijama i mišljenjima zainteresovanih subjekata, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu predložio je matičnom Odboru za ekonomiju finansije i budžet da razmotri mogućnost amandmanskog djelovanja.

U okviru tekućih pitanja, konstatovano je da svi kandidati sa liste prijavljenih kandidata na Javni poziv ispunjavaju zakonske uslove za izbor dva člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika.