Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 19. maj 2016. 15:45

Sastanak predstavnika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i predstavnika Javnog servisa sa ekspertima za oblast slobode medija

Crveni salon, 24. maj 2016. godine

Predstavnici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i predstavnici RTCG sastaće se sa nezavisnim ekspertima iz oblasti slobode medija, Džeremijem Mekbrajdom i Stivom Krošouom.

Sastanak se organizuje u okviru nezavisne ekspertske misije za reviziju medijskih sloboda koju sprovodi Evropska komisija, u okviru koje će se vršiti procjena rada državnih organa i institucija zaduženih za ovu oblast, u cilju obezbjeđenja sveobuhvatnog pregleda stanja u oblasti slobode medija u Crnoj Gori.

Na sastanku će biti riječi o kontroli Skupštine nad Javnim servisom.

Sastanak će se održati 24. maja 2016. godine, u terminu od 14.00 do 15.30 časova u prostorijama Skupštine Crne Gore - Crveni salon.

Ispred Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, sastanku će prisustvovati predsjednik Odbora, Rifat Rastoder i članice Odbora, Marta Šćepanović i Danijela Marković.

Imajući u vidu činjenicu da je riječ o ekspertskoj misiji, nije predviđeno prisustvo medija planiranim sastancima u okviru pomenute misije. Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.