Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 27. maj 2016. 16:30

Predśednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu sastao se sa ekspertom Media Progress Europe za oblast medija

Povodom osnivanja regionalnog Programa podrške javnim emiterima u Jugoistočnoj Evropi, koji organizuje Evropska unija, predśednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Rifat Rastoder, sastao se sa Bentom Norby Bondom, direktorom Media Progress Europe.

Sastanak je održan u cilju razmjene iskustava i informacija u odnosu na pitanje medijske strukture u Crnoj Gori i samim tim načina za poboljšanje i unaprjeđenje stanja u ovoj oblasti. Tim povodom, učesnici su se saglasili da se kroz regionalnu saradnju, kontinuiranu edukaciju mladih novinara i jačanje regulatornih tijela, može postići napredak na ovom polju.

Pored toga, istaknuto je da će Odbor, kroz svoju nadzornu i kontrolnu ulogu, organizovati konsultativnu raspravu u okviru koje bi se izvršila sveobuhvatna analiza stanja u ovoj oblasti i predložila najefikasnija rješenja.