Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 19. jul 2016. 22:28

Održana 125. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno više tačaka dnevnog reda  

Na danas održanoj 125. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je i većinom glasova podržao Predlog zakona o dopuni Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, koji su podnijeli poslanici: Ranko Krivokapić, Dritan Abazović i Zoran Miljanić. Na ovaj predlog zakona, Odbor je takođe razmotrio i tri amandmana koje je podnijela poslanica Snežana Jonica, koji nijesu dobili potrebnu većinu. Sa ovim amandmanima nije se saglasio ni predstavnik predlagača.

Takođe, Odbor je na današnjoj śednici razmotrio i Izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za 2015. godinu, koji je Skupštini Crne Gore dostavilo Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore.  O navedenom izvještaju, Odbor će se naknadno izjasniti.

Śednici Odbora povodom gore navedenog izvještaja prisustvovali su: Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac, Veselin Vučković, zamjenik Vrhovnog državnog tužioca, kao i Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac.