Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 30. jul 2016. 11:29

Završena 129. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno 29 amandmana

Na nastavku 129. śednice Odbor je razmotrio 29 amandmana, i to 17 na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima i 9 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radio-difuznim servisima Crne Gore.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima, Odbor je jednoglasno podržao amandmane 7 i 13 poslanika mr Dritana Abazovića i Zorana Miljanića.

Podnosioci amandmana, poslanici mr Dritan Abazović i Zoran Miljanić preformulisali su amandmane 4, 8 i 9, koje je Odbor jednoglasno podržao i predlaže Skupštini da iste prihvati. 

Odbor većinom glasova nije podržao amandmane 2, 3, 5, 6, 10, 11, 12, 14, 15, 16 i 17 poslanika mr Dritana Abazovića i Zorana Miljanića, dok je podnosilac amandmana povukao je amandman 1.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radio-difuznim servisima Crne Gore, Odbor većinom glasova nije podržao amandmane 1, 2, 3, 5, 6, 7 i 8 poslanika Dritana Abazovića i Zorana Miljanića, dok je podnosilac amandmana povukao amandman 4. Na ovaj Predlog zakona Odbor je jednoglasno odlučio da podnese Amandman (1), sa kojim se saglasio predstavnik predlagača.