Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 15. avgust 2016. 14:09

Održana prva śednica Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces

Usvojen model predśedavanja i izabrani kopredśedavajući

Odbor za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces održao je prvu śednicu kojom je predśedavao predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović.

Na śednici je jednoglasno usvojen model kopredśedavajućih, kao najadekvatniji način rada ovog privremenog radnog tijela Skupštine Crne Gore.

Za kopredśedavajućeg iz reda parlamentarne većine izabran je mr Milutin Simović, dok je za kopredśedavajuću iz reda opozicionih poslanika/parlamentarne manjine izabrana doc. dr Draginja Vuksanović.

U nastavku śednice bilo je riječi o načinu i planu rada Odbora, te je u cilju efikasnosti rada dogovoren sljedeći termin śednice.

Odbor u vršenju svojih nadležnosti prati primjenu odredbi zakona i drugih propisa koje se odnose na: izbor odbornika i poslanika; izbor Predśednika Crne Gore; birački spisak; finansiranje političkih subjekata i izbornih kampanja; registre prebivališta i boravišta; crnogorsko državljanstvo; ličnu kartu; kao i odredbi Krivičnog zakonika Crne Gore u dijelu odredbi koje se odnose na krivična djela protiv izbornih prava.

Na śednici su prisustvovali svi članovi Odbora: mr Milutin Simović, prof. dr Miodrag Vuković, dr Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, Suljo Mustafić, Zorica Martinović, Ljerka Dragičević, doc. dr Draginja Vuksanović, mr Dritan Abazović, Miloš Konatar, Neven Gošović i Zoran Miljanić.