Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 15. avgust 2016. 21:00

Prva śednica Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije

Danas je održana je prva śednica Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije.

Śednici je predśedavala predśednica Odbora Nada Drobnjak.

Na śednici je jednoglasno usvojen predlog da se od javnih emitera zatraže Pravila o izvještavanju o sadržini predizborne kampanje za parlamentarne izbore koji će se održati 16. oktobra 2016. godine.

Donošenje Pravila je zakonska obaveza emitera.

U nastavku śednice bilo je riječi o potrebi da se tokom trajanja predizborne kampanje Odbor sastane sa glavnim i odgovornim urednicima kako javnih, tako i privatnih medija.

Odbor je nadležan da prati i nadgleda primjenu odredaba Zakona o izboru odbornika i poslanika koje se odnose na obaveze medija u predizbornoj kampanji.

Śednici su prisustvovali članovi Odbora: Danko Šarančić, Žana Filipović, Goran Tuponja, Genci Nimanbegu, Slaven Radunović, Koča Pavlović, Vladislav Bojović i Danijela Danka Marković.