Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 24. septembar 2014. 15:00

Održana 35. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Razmotren Izvještaj o implementaciji projekta „Revalorizacija kulturnih dobara Crne Gore“

Na danas održanoj 35. sjednici Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, razmotren je Izvještaj o implementaciji projekta „Revalorizacija kulturnih dobara Crne Gore“, koji je usvojila Vlada Crne Gore, na sjednici od 31. jula 2014. godine. Na brojna, konkretna pitanja članova Odbora iscrpno je odgovarala Lidija Ljesar, direktorka Direktorata za kulturnu baštinu u Ministarstvu kulture. Zaključak rasprave na Odboru je da je Izvještaj urađen kvalitetno i sveobuhvatno, kao i da predstavlja dobru osnovu za dalji rad na revalorizaciji i zaštiti kulturnih dobara Crne Gore.

Druga tačka dnevnog reda, Predlog zakona o obnovi kapele Vladike Petra Drugog Petrovića Njegoša, koji je podnio poslanik Emilo Labudović, odložena je, jer śednici nije prisustvovao predlagač zakona.