Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 14. oktobar 2014. 16:00

Održana 39. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Razmotrena 23 amandmana na Predlog zakona o visokom obrazovanju

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, na 39. śednici, razmatrao je 23 amandmana na Predlog zakona o visokom obrazovanju, koje su podnijeli poslanici:

1) Andrija Popović (četiri amandmana);
2) mr Damir Šehović i dr Draginja Vuksanović (šest amandmana);
3) Srđan Perić i Azra Jasavić (dva amandmana).
4) Nada Drobnjak (jedan amandman)
5) Almer Kalač (jedan amandman)
6) Snežana Jonica (šest amandmana)

Odbor je nastavio razmatranje preostala četiri amandmana poslanika Andrije Popovića. Poslanik Popović je odustao od amandmana 3,4 i 5, koji su sadržani i usaglašeni u okviru amandmana poslanika SDP-a. Odbor je predložio Skupštini da usvoji amandman 6 poslanika Popovića u modifikovanom obliku. Vlada je prihvatila modifikovani amandman 6, tako da je on postao sastavni dio Predloga zakona.

Odbor je razmotrio šest amandmana poslanika SDP-a, mr Damira Šehovića i dr Draginje Vuksanović. Za svih šest amandmana, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da ih usvoji. Vlada je prihvatila ove amandmane, uz napomenu da je amandman 4 modifikovan .

Odbor nije podržao dva amandmana poslanika Pozitivne Crne Gore, Srđana Perića i Azre Jasavić, amandman poslanice Nade Drobnjak, amandman poslanika Almera Kalača, kao i šest amandmana poslanice Snežane Jonica. Predlagač zakona, takođe, nije prihvatio ove amandmane
Odbor nije razmotrio amandmane poslanika Dritana Abazovića, jer predlagač amandmana nije prisustvovao śednici.