Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 20. novembar 2014. 15:28

Održana 45. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Razmatrana dva amandmana, aktuelna situacija na Univerzitetu Crne Gore i stanje u školstvu

Odbor je razmotrio amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti, koji su podnijeli poslanici Azra Jasavić i Srđan Perić. Amandman nije dobio potrebnu većinu članova Odbora, a nije ga prihvatila ni predstavnica predlagača zakona, sekretarka Ministarstva nauke Smiljana Prelević.

Jednoglasno je usvojen amandman Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, koji je predstavnica predlagača zakona  prihvatila.

U okviru tačke tekuća pitanja, Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport se, na osnovu javno dostupnih informacija, upoznao sa aktuelnom situacijom na Univerzitetu Crne Gore i apeluje da se postigne rješenje koje će biti u najboljem interesu akademske zajednice i studenata.

U slijedu aktuelnih događaja vezanih za stanje u bjelopoljskoj bolnici, Odbor je iskazao zabrinutost za stanje u školstvu i apeluje na nadležne inspekcijske organe da se hitno provjere higijenski uslovi u svim školama i vrtićima u Crnoj Gori.