Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 31. jul 2015. 16:37

Susret Tanasijević – Bajrami

Predśednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport mr Branka Tanasijević susrela se sa ministrom prosvjete Republike Kosovo prof. dr Arsimom Bajramijem.

U konstruktivnom razgovoru je naglašeno da nema otvorenih pitanja između dvije zemlje i iskazano zadovoljstvo što se u oblasti obrazovanja i nauke formalizuju platforme buduće saradnje.

Istaknuti su prioriteti stalnog ulaganja napora na podizanju nivoa stručnosti, nostrifikacije diploma na principu kvaliteta, podizanju standarda svih vrsta obrazovanja, počev od ranog do visokoškolskog. Razmjena studenata i saradnja kroz naučno-istraživačke projekte, prepoznate se kao razvojne šanse na regionalnom nivou. Obje strane su iskazale zadovoljstvo zbog obostrano jasnog stanovišta o depolitizaciji obrazovanja i tendenciji produbljivanja tradicionalno dobrih odnosa.

Susretu su prisustvovali dr Halil Duković, predśednik Odbora za ljudska prava i slobode, dr Miodrag Vuković, predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Srđan Sentić, otpravnik poslova Republike Kosovo u Crnoj Gori.