Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 20. decembar 2012. 12:53

Održana prva śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Odbor podržao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu u dijelu koji se odnosi na oblast prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore održao je danas prvu śednicu na kojoj je razmotrio Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu, u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice iz oblasti prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Śednici Odbora prisustvovali su Nemanja Pavličić i Boris Bušković, kao ovlašćeni predstavnici predlagača, i predstavnici resornih ministarstava.

Tokom rasprave ukazano je da predloženi budžet predstavlja izraz nastojanja da se sačuva funkcionalnost sistema i održivost potrošačkih jedinica koje se odnose na prosvjetu, nauku, kulturu i sport.

Najveći broj pitanja članova Odbora odnosio se na nedovoljan broj predškolskih ustanova, smanjenje budžeta Univerzitetu Crne Gore, kao i nedovoljno ulaganje u nauku, kulturu i sport.

Poslije sveobuhvatne rasprave, Odbor je podržao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu, u dijelu koji se odnosi na oblast prosvjete, nauke, kulture i sporta.