Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 14. mart 2016. 15:44

Održana 66, 67. i 68. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Razmotrena tri predloga zakona, usvojen Izvještaj o radu Odbora za 2015. i Plan rada Odbora za 2016. godinu

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport razmotrio je i pozitivno se izjasnio o:

- Predlogu zakona o mladima, koji je Skupštini Crne Gore podnijela Vlada Crne Gore;

- Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnim stručnim kvalifikacijama, koji je Skupštini Crne Gore podnijela Vlada Crne Gore.

Odbor je, takođe, razmotrio i predložio Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o autorskom i srodnim pravima.

Odbor je usvojio Izvještaj o radu Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport za 2015. godinu, kao i Plan rada Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport za 2016. godinu.

Osim članova Odbora i predstavnika predlagača zakona śednicama su prisustvovali i Lazar Šuković, student ombudsman Univerziteta Crne Gore i predstavnik Arhitektonskog fakulteta u Studentskom parlamentu; Tamara Čirgić, programska menadžerka u nevladinoj organizaciji “Forum mladih i neformalna edukacija” (Forum MNE);Marina Vujačić, izvršna direktorica Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore.