Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 06. jun 2016. 13:48

Predśednica i članovi Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport sastali se sa predstavnicima Ženskog fudbalskog kluba „Breznica“

Predstavnici Ženskog fudbalskog kluba „Breznica“ iz Pljevalja zatražili savjet i podršku Odbora

Na inicijativu Ženskog fudbalskog kluba „Breznica“ iz Pljevalja održan sastanak predśednice i članova Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport sa predstavnicima Kluba.

Inicijativa za održavanje ovog sastanka potekla je iz potrebe da se od Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport zatraži savjet i podrška u rješavanju  postojeći problema u finansiranju kluba, koji prijete da  ugase veliki entuzijazam rukovodstva i članova na kome počiva ova sportska organizacija.

Željko Krgović, predśednik ŽFK „Breznica“, upoznao je članove Odbora sa aktivnostima i rezultatima Kluba. Ženski fudbalski klub „Breznica“ ima sekciju koja okuplja oko 100 talentovanih djevojčica i  to je prvi ženski fudbalski klub ikada osnovan u Pljevljima. Ženski fudbalski klub Breznica je član Prve ženske Fudbalske lige od svog osnivanja, postigao je veoma zapažene rezultate i već su osvojili prvenstvo Crne Gore u ženskom fudbalu. Predstavnici kluba ističu da im je cilj prvenstveno briga o mladima, izgrađivanje i formiranje ličnosti mladih ljudi pa tek potom osvajanje trofeja.

Članovi Odbora su sa zadovoljstvom uputili čestitke predstavnicima Kluba i uputili ih na saradnju sa relevantnim subjektima od kojih mogu dobiti potrebnu podršku. To su u prvom redu Uprava za mlade i sport, Crnogorski olimpijski komitet, Fudbalski Savez Crne Gore, kao i Ministarstvo finansija kroz konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama. Članovi Odbora su, takođe, ukazali da bi lokalna samouprava i privredni subjekti, sa aspekta društveno odgovornog poslovanja u kome kompanije usklađuju svoje odnose sa najraznovrsnijim društvenim akterima od opšteg značaja, trebalo da daju svoj doprinos jačanju ovakvog jednog kluba. Stoga su podstakli predstavnike ŽFK „Breznica“ da svojim aktivnim djelovanjem na više polja pokušaju napraviti sinergiju koja bi očuvala uspjeh. Između ostalog, istakli su podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, koja može biti od velikog  značaja kada su u pitanju međunarodni projekti. Članovi Odbora su se obavezali da će, koliko je u njihovoj moći, svojim sugestijama i djelovanjem  pomoći daljem razvoju Ženskog fudbalskog kluba „Breznica“.

Śednici su prisustvovali: mr Branka Tanasijević, predśednica Odbora;Vuk Roćen i Andrija Popović, članovi Odbora; Željko Krgović, predśednik ŽFK „Breznica“ iz Pljevalja, Dragan Vrećo, trener i Biljana Vraneš, članica ŽFK „Breznica“ iz Pljevalja i najbolja mlada sportistkinja Pljevalja za 2015. godinu.