Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 01. oktobar 2013. 17:00

Konferencija ,,Implementacija evropskih standarda protiv diskriminacije’’

Učestovovali predśednica i član/ice Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore.

Predśednica i član/ice Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, Goran Tuponja, mr Branka Tanasijevic, doc. dr Branka Bošnjak i dr Ljiljana Đurašković učestvovali su danas u radu Konferencije na temu „Implementacija evropskih standarda protiv diskriminacije“, na kojoj je predstavljena i Publikacija „Praktični uvod u evropske standarde protiv diskriminacije“, u Skupštini Crne Gore.

Konferencija je organizovana u okviru projekta ,,Implementacija evropskih standarda ljudskih prava u Crnoj Gori i drugim zemljama regiona’’, koji sprovodi Njemačka fondacija za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ) i Vlada Crne Gore.

Konferenciju je otvorio potpedśednik Vlade i ministar pravde Duško Marković,. Učesnicima se obratio savjetnik predśednika Vlade za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije doc.dr iru. Jovan Kojičić, rukovodilac projektnih aktivnosti IRZ fondacija u Bonu dr Štefan Pirner i ambassador SR Njemačke u Crnoj Gori Pius Fisher.

Na Konferenciji su govorili  i advokat Stefan von Raumer iz SR NJemačke, prof.dr Zorica Mršević iz Instituta društvenih nauka u Beogradu, kao I prof.dr Zlatan Meškić sa Pravnog fakulteta u Zenici.