Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 18. decembar 2013. 13:54

Održana 23. śednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Odbor razmotrio Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu

Odbor za rodnu ravnopravnost, na danas održanoj 23. śednici razmotrio je Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu, u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava, Ministarstvo rada i socijalnog staranja; Ministarstvo zdravlja, Zaštitnik/ca ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore (Program 3: Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima).

Tokom rasprave, Odbor je konstatovao da Predlog zakona nije rodno izbalansiran i samim tim otežava način njegovog razmatranja, sa aspekta nadležnosti Odbora za rodnu ravnopravnost i da je neophodno da Vlada Crne Gore učini napor kako bi se kroz zakon o završnom računu budžeta za 2013. godinu, kao i za 2014. godinu mogla pratiti primjena Zakona o rodnoj ravnopravnosti, prije svega čl.3 i 14, ali i da budžet za 2015. godinu bude rodno izbalansiran, i jednoglasno podržao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu.

Śednici Odbora prisustvovali su predstavnici: Ministarstva finansija, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva rada i socijanog staranja, Ministarstva zdravlja, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima.