Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 30. maj 2014. 14:52

Članice Odbora za rodnu ravnopravnost prisustvovale skupu „Otvoreni dan ženskog preduzetništva“

Članice Odbora za rodnu ravnopravnost mr Branka Tanasijević, dr Ljiljana Đurašković i prof. dr Jelisava Kalezić prisustvovale su skupu „Otvoreni dan ženskog preduzetništva“, održanom u Podgorici.

Skup je organizovan sa ciljem da omogući predstavnicima/ama poslovnog i bankarskog sektora, međunarodnih poslovnih udruženja, međunarodnih organizacija i široj javnosti da steknu direktan uvid u ženski preduzetnički potencijal i da zainteresovani investitori i potencijalni poslovni partneri sklope dogovore o saradnji sa ženama iz četiri opštine:Cetinje, Kolašin, Mojkovac i Pljevlja.

Predstavljeni biznis planovi su rezultat rada grupe žena koje su tokom 2013. i 2014. godine bile obuhvaćene Programom za rodnu ravnopravnost, koji od 2011. godine sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Program UN za razvoj i Delegacija EU u Crnoj Gori. Partneri u organizaciji ovog skupa su Privredna komora CG, Unija poslodavaca i Montenegro Buisiness Alliance.

Na otvaranju skupa govorili su: dr Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava, Rastislav Vrbenski, stalni koordinator sistema UN i stalni predstavnik UNDP-a u Crnoj Gori, i Don Edi Berd, predstavnica Delegacije EU u Crnoj Gori.