Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 16. jul 2014. 13:25

Održana 32.śednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Na dnevnom redu Informacija o sprovođenju Strategije zaštite od nasilja u porodici za 2013. godinu

Odbor je na danas održanoj śednici, razmotrio Informaciju o sprovođenju Strategije zaštite od nasilja u porodici za 2013. godinu, koju je pripremilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, a usvojila Vlada Crne Gore na śednici održanoj 29. maja 2014. godine. Informacija sadrži pregled mjera i aktivnosti predviđenih Akcionim planom za sprovođenje Strategije za 2013. godinu. Pored aktivnosti državnih organa i institucija date su i pojedine aktivnosti nevladinih organizacija, koje se bave zaštitom od nasilja u porodici, bez obzira da li su rađene u partnerskoj saradnji sa državnim organima ili samostalno. Navedeni podaci jasno pokazuju da nivo primjene Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, i poslije četiri godine od njegovog usvajanja, nije još uvijek na zadovoljavajućem nivou što zahtijeva dodatne napore svih organa uključenih u njegovu realizaciju.

Članovima/icama Odbora Informaciju su predstavili Goran Kuševija, generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu i Igor Vučinić, načelnik Direkcije za zaštitu rizičnih grupa u Direktoratu za socijalno staranje i dječju zaštitu.

U okviru tačke tekuća pitanja, razgovarano je o predstojećim aktivnostima, kao i aktivnostima Odbora između śednica.