Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 07. novembar 2014. 13:41

Održana 34. śednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Odbor razmotrio Predlog zakona o strancima i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći 

Odbor za rodnu ravnopravnost, na danas održanoj 34. śednici razmotrio je Predlog zakona o strancima i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, u dijelu svoje nadležnosti, i nakon rasprave jednoglasno odlučio da ih podrži i predložio Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, kao matičnom odboru, da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o strancima i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

U okviru tačke tekuća pitanja Odbor je informisan o aktivnostima između śednica.

Śednici Odbora prisustvovali su predstavnici predlagača zakona: Abid Crnovršanin, direktor Direktorata za upravne unutrašnje poslove Ministarstva unutrašnjih poslova i Branka Lakočević, generalna direktorka Direktorata za pravosuđe Ministarstva pravde. Po pozivu, śednici je prisustvovala Biljana Zeković, NVO SOS Podgorica.