Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 13. februar 2015. 12:30

Press konferencija “Muška liga protiv nasilja“

Skupština Crne Gore - subota, 14. februar, u 12.00 sati

Pozivamo vas da u subotu, 14. februara, sa početkom u 12 sati, u Skupštini Crne Gore prisustvujete press konferenciji koja će biti organizovana povodom početka medijske kampanje „Muška liga protiv nasilja“, koju su realizovali Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore i NVO NOVA Centar za feminističku kulturu,uz podršku Ambasade SAD u Crnoj Gori .     

U okviru kampanje je snimljeno pet video spotova kojima se muškarci u Crnoj Gori žele motivisati da se posvećenije i aktivnije uključe u borbu protiv nasilja i podsjetiti  da upravo muškarci – u privatnom životu, ali i kao ključni donosioci  odluka od javnog značaja – imaju presudnu ulogu u toj borbi. Ova kampanja je dio globalne kampanje koju je 2012. godine inicirao generalni sekretar UN Ban Ki-Mun pozivajući najuticajnije muškarce širom svijeta da se združeno i predano posvete suzbijanju nasilja nad ženama. Takođe, u okviru projekta je postavljena fejsbuk strana www.facebook.com/Muskaligaprotivnasilja koja će omogućiti svima koji to žele da iskažu svoj stav prema muškom nasilju i podrže ovu kampanju. 

Organizovanje pres konferencije označava početak emitovanja video spotova na televizijama TVCG, TV VIJESTI, PRVA TV, TV 777, PINK M, TV ATLAS, RTV NIKŠIĆ, TV BUDVA, RTV PLJEVLJA, TV CORONA, TV SUN.  Agencija za elektronske medije je pomogla u medijskoj realizaciji kampanje i tako sa TV stanicama, koje su  prihvatile prijedlog da emituju spotove, postala medijski partner u kampanji „Muška liga protiv nasilja“.

Predstavnici medija ulaze u Skupštinu Crne Gore korišćenjem godišnje akreditacione kartice, uz lični identifikacioni dokument. Mediji koji nemaju godišnju akreditaciju, treba da od Odjeljenja za odnose sa javnošću Skupštine pravovremeno zatraže izdavanje dnevne akreditacije, putem faxa: 020 404 518 begin_of_the_skype_highlighting ili na e-mail: press@skupstina.me