Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 21. april 2015. 12:51

Održana 48. śednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Na dnevnom redu Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti

Odbor je na danas održanoj śednici razmotrio, kao matični Odbor, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Nakon rasprave, Odbor je jednoglasno odlučio da podnese pet amandmana na tekst Predloga zakona. Sa predloženim amandmanima saglasio se predstavnik predlagača.

Odbor je nakon izjašnjavanja sa pet glasova ,,za'' i tri glasa ,,uzdržan'' predložio Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Śednici su prisustvovali: Mersudin Gredić, sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Biljana Pejović, načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Fana Delija, NVO Centar za romske inicijative i Kaća Đuričković, koordinatorka u kanceliariji UNDP-a u Crnoj Gori.

U okviru tačke tekuća pitanja, razgovarano je o predstojećim aktivnostima.