Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 15. maj 2015. 15:39

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost učestvovala je na Regionalnoj konferenciji "Politički aktivizam žena u Crnoj Gori - regionalna iskustva"

Predstavljena studija ,,Politički aktivizam žena u Crnoj Gori''

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, učestvovala je na danas održanoj Regionalnoj konferenciji „Politički aktivizam žena u Crnoj Gori – regionalna iskustva“, na kojoj je predstavljena studija ,,Politički aktivizam žena u Crnoj Gori''. Studija sadrži zaključke i istraživanja javnog mnjenja o političkoj participaciji žena, komparativni pregled različitih institucionalnih modela i konkretne preporuke za unaprjeđenje situacije po pitanju niske participacije žena u poitičkom životu Crne Gore. Predśednica Odbora govorila je u okviru panela: „Žene u politici: partije i politička participacija“.

Na Konferenciji su razmatrani razlozi zbog kojih žene ne mogu da se bave najznačajnijim političkim pitanjima i njihovom učešću u ključnim procesima donošenja odluka. Panelisti/kinje iz zemalja regiona (Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske) na osnovu iskustava svojih zemalja, doprinijeli su kvalitetu diskusije i zaključaka o sljedećim temama: ,,Žene u politici: partije i politička participacija''  i ,,Žene i njihov politički uticaj na Zapadnom Balkanu''.

Konferenciju je organizovao Centar za monitoring i istraživanje u saradnji sa fondacijom Friedrich Ebert Shtiftung.