Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 772
utorak, 12. februar 2013. 12:43

Ples „Protestuj, pleši, ustani“

Skupština Crne Gore pridružiće se globalnoj kampanji „Jedna milijarda ustaje“ protiv nasilja nad ženama.

Skupština Crne Gore pridružiće se globalnoj kampanji „Jedna milijarda ustaje“ protiv nasilja nad ženama, plesom „Protestuj, pleši, ustani“, u srijedu, 13. februara 2013.godine, u 15 sati u skupštinskom holu, nakon čega će biti održana PRESS konferencija. 

Poslanice/ci, kao i zaposleni/e u Službi Skupštine, simbolički će se, plešući uz pjesmu „Prekini okove“, posebno komponovanu za ovu priliku, pridružiti milijardi žena i muškaraca širom planete, u više od 190 država, koji će dan kasnije, 14. februara 2013, plesati u isto vrijeme u znak podrške ženama koje trpe nasilje. 

Poslanici/ce Evropskog parlamenta već su organizovale/li sličnu akciju, koja je planirana i u britanskom parlamentu, a incijativu su podržale mnoge javne ličnosti, među kojima i evropska komesarka Vivijen Reding. Kampanju je pokrenuo globalni aktivistički pokret V day. 

Novinari, snimatelji/fotoreporteri koji nemaju stalne akreditacije za praćenje skupštinskih aktivnosti, za ovaj događaj moraju se akreditovati najkasnije do srijede, 13. februara 2013. do 12,00 sati, u pisanoj formi, na fax: 245-125 ili na press@skupstina.me