Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 24. novembar 2015. 09:49

Odbor za rodnu ravnopravnost i NVO Sigurna ženska kuća organizuju Međunarodnu konferenciju u Podgorici

24 - 25. novembar; Tema: "Opšte i specijalizovane usluge podrške – garancije kvaliteta usluge"

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore i NVO Sigurna ženska kuća, organizuju Međunarodnu konferenciju posvećenu primjeni Konvencije Savjeta Evrope o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici, na temu: “Opšte i specijalizovane usluge podrške – garancije kvaliteta usluge”. Konferencija će se održati 24 - 25. novembra 2015. godine u Podgorici, Hotel  Ramada, sa početkom u 9 sati i 30 minuta.

Na otvaranju govoriće: Nada Drobnjak, predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, Ljiljana Raičević, predśednica Sigurne ženske kuće, Fiona McCluney, stalna koordinatorka UN Sistema i stalna predstavnicfa UNDP-a u Crnoj Gori, Kirsi Pekuri, šefica Političkog sektora Delegacije EU u Crnoj Gori i Zorica Kovačević ministarka rada i socijalnog staranja.          

Konferenciji će prisustvovati parlamentarke/ci, predstavnice/ci nadležnih državnih institucija i organizacija koje se bave zaštitom i promocijom prava žena žrtava nasilja iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Makedonije, Turske, Albanije i Kosova.        

Konferencija se organizuje u okviru projekta “Udruženim naporima – ka novim evropskim standardima u zaštiti žena od rodno zasnovanog nasilja” finansiranog od strane EU. Konferenciju su finansijski podržali i TASCO (Technical Assistance for Civil Society Organisations) People2People component i UN WOMEN.           

Ova konferencija će biti snažna platforma za razvoj i saradnju organizacija civilnog društva sa donosiocima odluka, razmjenu znanja, iskustva i informacija, i razvoj jake i dugoročne saradnje u regionu.              

Predviđeno je da se na kraju Konferencije usvoji Podgorička deklaracija protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

pdfP R O G R A M