Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 07. mart 2016. 11:32

Održana 60. śednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Odbor razmotrio Predlog zakona o mladima

Odbor za rodnu ravnopravnost je na danas održanoj 60. śednici razmotrio Predlog zakona o mladima, u dijelu svoje nadležnosti, i nakon rasprave, jednoglasno odlučio da ga podrži. Takođe, Odbor je odlučio da predloži Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, kao matičnom odboru, da predloži Skupštini da ovaj predlog zakona usvoji.

U okviru tačke tekuća pitanja Odbor je informisan o predstojećim aktivnostima, kao i aktivnostima između śednica.

Śednici Odbora prisustvovali su: predstavnici predlagača zakona - generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Mubera Kurpejović,  načelnik Odjeljenja za normativno pravne poslove i harmonizaciju propisa u Ministarstvu prosvjete Mijajlo Đurić, projektna menadžerka u Delegaciji EU u Crnoj Gori Mladenka Tešić i savjetnica za politička pitanja u Delegaciji EU u Crnoj Gori Aleksandra Perović.