Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 07. april 2016. 08:54

Odbor za rodnu ravnopravnost, Centar za romske inicijative i IPA Sekcija Crne Gore organizuju Regionalnu konferenciju

8. april –Tema “Suzbijanje dječjih prisilnih, ugovorenih brakova u zajednici Roma i Egipćana”

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, u saradnji sa Centrom za romske inicijative, Nikšić i IPA Sekcijom Crne Gore, organizuje Regionalnu konferenciju na temu „Suzbijanje dječjih, prisilnih, ugovorenih brakova u zajednici Roma i Egipćana“. Konferencija će se održati 8. aprila (petak) u zgradi Skupštine Crne Gore – Plava sala, sa početkom u 9 sati.

Na otvaranju govoriće: Nada Drobnjak, predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost, Fana Delija, izvršna koordinatorka Centra za romske inicijative - Nikšić, Vojislav Dragović, predśednik Međunarodne policijske asocijacije - IPA Sekcija Crne Gore, Margaret Ann Uyehara, ambasadorka SAD-a u Podgorici,dr Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava, Zorica Kovačević, ministarka rada i socijalnog staranja, Jadranka Miličević, predstavnica CARE International-BiH.

Konferenciji će prisustvovati: predstavnici/ce nevladinog sektora iz Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Kosova i Makedonije, kao i predstavnici/e ministarstava, pravosuđa, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, Ambasade SAD u Podgorici i međunarodnih organizacija.

Konferencija se organizuje u okviru projekta „Regionalna saradnja u suzbijanju dječjih, prisilnih, ugovorenih brakova u zajednici Roma i Egipćana“, koji sprovodi Centar za romske inicijative, Nikšić u saradnji sa IPA Sekcijom Crne Gore, uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Podgorici.

Održavanjem Regionalne konferencije, 8. aprila, obilježiće se Međunarodni dan Roma.

pdfAgenda