Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 27. april 2016. 14:11

Predśednica i član Odbora za rodnu ravnopravnost učestvuju u radu Godišnje regionalne konferencije parlamentarki u Tirani

Predśednica i član Odbora za rodnu ravnopravnost - Nada Drobnjak i Nikola Gegaj, učestvuju u radu Godišnje regionalne konferencije parlamentarki, koja se od 26 – 28. aprila održava u Tirani, u organizaciji Parlamenta Albanije i Predstavništva OEBS-a u Albaniji, uz podršku UN Women.    

Na otvaranju su govorili: Ilir Meta, predśednik Parlamenta Albanije, Florian Rauning, šef Predstavništva OEBS-a u Albaniji, Brian Williams, stalni koordinator Sistema UN i Dewi van de Weerd, ambasadorka Kraljevine Holandije.

Rad Konferencije odvija se u okviru panela: “Jačanje uloge žena u politici, parlamentu i lokalnoj upravi”,  “Jačanje uloge žena u centralnoj vlasti”, “Uloga žena u demokratizaciji društva” i “Jačanje uloge žena u ekonomiji”.

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, govorila je u okviru panela “Jačanje uloge žena u centralnoj vlasti”.

Regionalnoj konferenciji prisustvuju predstavnici/ce: Albanije, BiH, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Turske, kao i predstavnici/e međunarodnih organizacija.