Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 20. novembar 2013. 15:04

Održana trinaesta śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotren Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini i šest amandmana


Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, na današnjoj śednici, razmotrio je Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini i amandmane koje su na Predlog zakona podnijeli:


- poslanica Ljerka Dragičević (jedan),
- poslanici - dr Predrag Sekulić i Slobodan Krušo Radović (tri),
- poslanici - Obrad Gojković i Velizar Kaluđerović (jedan),
- Vlada Crne Gore (dva) i
- poslanici - dr Predrag Sekulić i Slobodan Krušo Radović (jedan).

Odbor je, nakon izjašnjavanja, većinom glasova, odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini.

Amandman koji je podnijela poslanica Ljerka Dragičević, nije dobio potrebnu većinu i Odbor predlaže Skupštini da ga ne usvoji. Predstavnik Vlade nije prihvatio amandman poslanice Dragičević.

Poslanici dr Predrag Sekulić i Slobodan Krušo Radović odustali su od amandmana 2 i 3. Odbor je podržao amandman 1 poslanika Sekulića i Radovića, Vlada ga je prihvatila i on postaje sastavni dio Predloga zakona.

Odbor je većinom glasova podržao amandman poslanika - Obrada Gojkovića i Velizara Kaluđerovića. Vlada je prihvatila ovaj amandman i on postaje sastavni dio Predloga zakona.

Odbor se upoznao sa amandmanima Vlade, koji postaju sastavni dio Predloga zakona.

Amandman poslanika - dr Predraga Sekulića i Slobodana Kruša Radovića nije dobio potrebnu većinu na Odboru. Predstavnik Vlade ga je prihvatio i on postaje sastavni dio Predloga zakona.

Usvojeni su zapisnici sa devete, desete, jedanaeste i dvanaeste śednice Odbora.