Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 20. mart 2014. 15:04

Održana 24. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotreni amandmani na četiri predloga zakona

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas  24. śednicu, na kojoj je razmotrio amandmane na: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi,Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sredstvima za zaštitu bilja, Predlog  zakona o odgovornosti za štetu u životnoj sredini i Predlog zakona o nacionalnim parkovima.

Odbor je odlučio da podnese amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi, koji se odnosi na visinu boravišne takse i preraspodjelu sredstava prikupljenih od boravišne takse. Predstavnik predlagača zakona prihvatio je amandmane Odbora. 

Amandman poslanika Andrije Popovića i amandman poslanika Mladena Bojanića, Srđana Perića, Gorana Tuponja i mr Dritana Abazovića na Predlog zakona o izmjenama i dopunama o boravišnoj taksi nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru. Predstavnik predlagača zakona nije prihvatio navedene amandmane. Poslanica Ljerka Dragičević odustala je od amandmana.

Predlagač zakona prihvatio je modifikovani amandman poslanika Predraga Sekulića i Zorice Kovačević na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sredstvima za zaštitu bilja.

Amandman na Predlog zakona o odgovornosti za štetu u životnoj sredini koji su podnijeli poslanici Srđan Perić, Mladen Bojanić i Goran Tuponja nije dobio potrebnu većinu na Odboru. Predstavnik predlagača zakona nije prihvatio navedeni amandman.

Predstavnik predlagača zakona prihvatio je modifikovani amandman na Predlog zakona o nacionalnim parkovima koji su podnijeli poslanici Dritan Abazovic i Srđan Perić.

Odbor nije razmatrao amandmane (dva) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi koji su podnijeli poslanici Srđan Milić i Snežana Jonica i amandman na Predlog zakona o nacionalnim parkovima koji su podnijeli poslanici Genci Nimanbegu i Nik Gjeloshaj, jer predlagači nijesu prisustvovali sjednici.