Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 27. mart 2014. 15:10

Održana 25. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Odbor podnio amandmane na Predlog zakona o nacionalnim parkovima

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, na današnjoj śednici, jednoglasno je odlučio je da podnese dva amandmana na Predlog zakona o nacionalnim parkovima. Amandman 1 odnosi se na tehničke ispravke odredbi kojima se utvđuju granice Nacionalnog parka “Skadarsko jezero”, dok se amandmanom 2 precizira da se Nacionalni park “Prokletije” prostire na teritoriji opština Plav i Gusinje, shodno izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore. Predstavnica predlagača zakona prihvatila je amandmane Odbora.

Odbor se nije izjasnio o amandmanu na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi koji su podnijeli poslanici Srđan Milić i Snežana Jonica, budući da je predstavnica podnosilaca amandmana odustala od predloženog amandmana.