Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 18. jun 2014. 12:22

Zamjenica predśednika Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje sastala se sa šeficom Odjeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Crnoj Gori

Razmotrene mogućnosti saradnje u oblasti životne sredine

Zamjenica predśednika Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje prof. dr Jelisava Kalezić sastala se danas sa šeficom Odjeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Crnoj Gori Liom Manjaguanjo.  

Na sastanku su razmotrene buduće zajedničke aktivnosti Odbora i Misije OEBS-a u Crnoj Gori u oblasti životne sredine.

Zamjenica predśednika Odbora prof. dr Jelisava Kalezić je upoznala sagovornicu sa realizovanim i planiranim aktivnostima Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje.  

Manjaguanjo je predstavila aktivnosti podrške koje Misija OEBS-a pruža u ovoj oblasti. Istakla je značaj uloge Misije OEBS-a u praćenju implementacije Zakona o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu kao mehanizma koji povezuje životnu sredinu i planiranje prostora.

Na sastanku je ukazano na značaj učešća građana u procesu donošenja odluka a kasnije i njihovoj implementaciji u čemu veliku ulogu ima postojanje Arhus centara i škole ekološkog aktivizma. Tom prilikom je dogovoreno da se buduća saradnja bazira na podršci u organizovanju tematskih śednica i implementaciji zaključaka sa pomenutih śednica, pośeti opštinama i analizi pojedinačnih slučajeva koji imaju ili mogu imati uticaja na kvalitet životne sredine a samim tim i života i zdravlja građana.