Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 26. novembar 2014. 14:04

Održana 35. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Podržana dva predloga zakona  

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas 35. śednicu na kojoj je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o kooperativama i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti vazduha.

Prilikom razmatranja Predloga zakona o kooperativama istaknuto je da su duh i smisao ovog Predloga sadržani u potrebi ukrupnjavanja poljoprivrednih gazdinstava i dobrovoljnosti kooperanata, a da su minimalna ograničenja koja Predlog predviđa motivisana isključivo zaštitom životne sredine.

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona  o zaštiti vazduha uvažava  preporuke iz projekta o unapređenju poslovnog ambijenta. Predlogom se otklanjaju problemi koji su primijećeni u praksi i omogućava dalje usklađivanje sa propisima Evropske unije.

Odbor je odlučio da prihvati poziv Odbora za privredu, trgovinu i životnu sredinu Parlamenta Albanije da u Skadru 5. decembra održe zajednički sastanak, čiji je cilj promovisanje bilateralne saradnje parlamentarnih odbora dviju zemalja i jačanje parlamentarnog nadzora u oblasti zaštite životne sredine.