Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 04. decembar 2014. 13:31

Održana 36. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Odbor razmotrio Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, na današnjoj śednici, razmotrio je i podržao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu, u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice: Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Uvodne napomene o Predlogu zakona o budžetu za 2015. godinu dao je Nikola Vukićević, generalni direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija, uz poseban osvrt na projekciju sredstava za oblasti koje ovaj Odbor prati shodno svojoj nadležnosti.
Predstavnici Ministarstava poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstva održivog razvoja i turizma, kao resornih, detaljno su obrazložili ključne programe i projekte za čiju realizaciju su predviđena odgovarajuća sredstva. Predstavnici resornih ministarstava su iskazali uvažavanje realnosti koja je uslovila predloženi obim budžeta, kao i očekivanja da će se projektovani programski budžeti ovih ministarstava realizovati u datom okviru.
U raspravi je generalno iskazana briga u vezi sa javnim dugom i njegovim mogućim refinansiranjem, kako ne bi prešao nivo projektovanog procenta bruto domaćeg proizvoda do 2018. godine.